CamperToday homepage

Reisverhalen en ervaringen

Hieronder staat een Reisverhaal met één van de CamperToday VW buscampers.
Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.

Van tent naar buscamper

Wanneer: 8 Aug 2014 - 2 Weken
Bestemming: Frankrijk

Foto1Na vele jaren met uiteenlopende kampeervakanties was dit voor ons de eerste ervaring met een kampeerbus. We kwamen erop door een advertentie in de Landleven, waarin reclame werd gemaakt voor de huur van zo’n ’Boer zoekt vrouw’ busje. Deze bleken echter allemaal bezet en toen zijn we verder gaan zoeken.

Onze bestemming en de reis ernaar toe waren niet vastomlijnd gepland. Via de Ardennen en de omgeving van Reims kwamen we uit bij Lac du Der in de zuidelijke champagnestreek. Een kunstmatig meer dat ervoor moet zorgen dat o.a. Parijs droge voeten houdt. Wij zaten aan de westkant, waar zich in het najaar in het vogelreservaat duizenden kraanvogels ophouden. Helaas nu niet een….

We reden door naar Bourgondie, naar het Nationaal Park de Morvan. Het plaatsje Saulieu was een mooi uitgangspunt voor wandel- en fietstochten. Het was het zuidelijkste punt van onze reis.

foto2Voor verstokte tentkampeerders als wij wende de kampeerbus verassend snel. Vanwege het matige, koele weer zaten we vooral 's avonds heel vaak in de bus. En eigenlijk vonden we dat prima. Het hefdak gaf ons toch een heerlijk vertrouwd tent-gevoel. Het is prettig dat de bus zo compact is. Je kunt er prima mee rijden, ook door kleine Bourgondische stadjes. In Maastricht waagden we ons zelfs in een parkeergarage. 5 cm. over aan de bovenkant en maar hopen dat niet een of andere aannemer een lichtarmatuur of bordje te laag heeft opgehangen. Het ging gelukkig allemaal goed en het heeft de teruggave van onze borgsom niet in gevaar gebracht...

R.E. de Jong & R.I. Sanders


Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.