CamperToday homepage

Reisverhalen en ervaringen

Hieronder staat een Reisverhaal met één van de CamperToday VW buscampers.
Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.

Samen op stap met de VW T4 hefdak - B

Wanneer: 4 mei 2012
Bestemming: Duitsland

Onze vrienden, Loog en Gerdien Timmermans, hebben vorig jaar een eigen camper aangeschaft, nadat ze een camper hadden gehuurd bij Campertoday. Het leek ons, Gerda en Peter van den Brul, wel leuk, om met ons vieren een weekje samen te gaan camperen. Wellicht werden wij ook wel “campergek”. Wij huren meestal een vakantiewoning of een hotelkamer, dus een camping bezoeken, na ruim 25 jaar, leek ons een gedurfde uitdaging.

Foto1Nadat we een keer in de showroom waren gaan kijken en uitleg kregen over de camper, waren we wat dat betreft al gerustgesteld. De camper biedt voldoende ruimte om je spulletjes mee te nemen. Dan komt de afreisdag stilletjes dichterbij. Gelukkig mochten we de camper al op donderdagavond afhalen, zodat we voldoende tijd hadden om hem in te pakken en de fietsen achterop de drager te bevestigen. Wat direct opviel, was het gemak en comfort waarmee de camper te berijden was. Vrijdag 4 mei 2012 was het dan zover. ’s Morgens gingen de twee campers achter elkaar aan richting Teutoburgerwald in Duitsland. Onderweg natuurlijk even picknicken en een kopje koffie drinken op een parkeerplaats.

Foto is van Camping Teutoburger Wald

We hadden vooraf al een (in onze ogen) mooie camping in Barntrup uitgezocht. Bij aankomst bleek dit ook het geval. We hebben nog even overwogen om ‘gewoon’ op de camping tussen de caravans te gaan staan, maar de speciaal daarvoor ingerichte camperplaats met kunstgras en BBQ voorziening lonkte toch het meest.

Nadat we onze campers hadden opgesteld, brak de zon door en hebben we lekker buiten gegeten in het zonnetje. Dit was een super begin van onze vakantie. Het bed slaapt heerlijk en als je het wat vaker hebt gedaan, ben je zo omgebouwd tot slaapplek en weer terug.

De volgende dag bleek echter dat de weergoden ons niet geheel goed gezind waren en bleef het maar miezeren. We hadden Barntrup uitgekozen, omdat deze plaats dicht bij de Extersteine (Horn-Bad-Meinberg) is. Daar staan dertien zandsteenrotsen met een hoogte van bijna 40 meter. Dit is een belangrijk Natuur- en cultuurmonument van Duitsland en bleek zeker een bezoekje waard. We zijn met één van de campers met z’n vieren daar naartoe gereden en gewandeld in die omgeving. Daarna hebben we nog het Hermanns denkmal in Detmold bezocht. Een beeld met een totale hoogte van circa 53 meter midden in het bos. De dag erop was het droog en hebben we de omgeving per voet verkend. Op maandag zijn we maar afgereisd richting het westen. Uiteindelijk hebben we onderweg maar beslist af te reizen naar een camping in de buurt van Münster. (Campingplatz Münster)

Na een loopje over de camping met een briefje van beschikbare staanplaatsen, viel ons oog op een vrij veldje, waar we toen met de twee campers zijn gaan staan. We konden hier ons buitenterras mooi met de zon meedraaien.

foto2Na het avondeten hebben we op onze fietsen een verkennend rondje gefietst (Foto is van campingplatz Münster). Münster lag op nog geen 5 km van de camping verwijderd. De volgende dag zijn we op de fiets naar Münster gereden om daar de binnenstad en een kasteel met botanische tuin te bezoeken. Zo’n dag lopen in een stad maakt je toch vermoeid. Dus maar bij een supermarkt wat eten gekocht en ’s avonds lekker vlees geroosterd met salade en broodsmeersels gegeten. De dag erop hebben we met de fiets nog de natuur opgezocht en een kasteel en museum bezocht. Bij terugkomst kwamen we een midgetgolfbaan tegen. Na de fiets op de camping gezet te hebben en even te hebben opgefrist, zijn we daar maar een balletje gaan slaan. Naast de midgetgolfbaan bleek nog een Chinees wokrestaurant te zijn. Daar hebben we de inwendige mens maar eens lekker laten genieten. Donderdag 10 mei maar weer naar huis. Het was broeierig warm en zonnig. Hoe verder we bij Nederland kwamen hoe minder zon er bleek te schijnen. Voor de avond was er zelfs een weer alarm afgegeven.

Toen we thuis de spulletjes uitgepakt hadden, hebben we de camper schoongemaakt en gewassen. Daarna (nog voor de voorziene bui) de camper maar teruggebracht naar Elst. Wellicht kon de volgende huurder hier dan nog van profiteren.

Wij hebben een heerlijke tijd met de camper mogen hebben. Alle gemakken zitten erin.

Bedankt dat wij de camper eens mochten huren.

Gerda en Peter van den Brul


Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.