CamperToday homepage

Reisverhalen en ervaringen

Hieronder staat een Reisverhaal met één van de CamperToday VW buscampers.
Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.

Rondreis Frankrijk - van koolzaad naar sneeuw

Wanneer: 9 mei 2013 - 3 Weken
Bestemming: Frankrijk

Foto1Met de T4 hoogdak donderdag vertrokken naar Frankrijk om een rondreis te maken door het land over de route national en andere kleine wegen. Soms bleven we 1 nacht op een camping en soms meerdere dagen.

Onze eerste overnachting in Bertangles was bij een kasteel in een boomgaard.

Via Amiens waar we de kathedraal hebben bezocht zijn we op een camping aan de Eure terecht gekomen. Marcilly sur Eure.

De dag erna via Chartres en Tours in Saumur aan de Loire gekampeerd.

Hier hebben we gefietst langs de Loire naar Gennes en de volgende dag naar Turquant. De Loire streek is prachtig.

Ook heb ik een lekke band gereden, maar een geluk bij een ongeluk kwamen we een fietsenmaker tegen. Een nieuwe interieur en exterieur (banden) en we konden gelukkig weer verder.

De koolzaadvelden waren prachtig onderweg (zie foto). 

foto2Van Saumur naar Bergerac in de Dordogne. Onderweg geluncht in de camper, makkelijk zo met eten en drinken bij de hand.De camping lag aan de Dordogne en het stadje konden we via een brug lopend bezoeken. Een stadswandeling met plattegrond gelopen. Cyrano de Bergerac heeft een mooi standbeeld in de stad.

Hier houden we een lunchstop langs een riviertje toen we naar Lourdes onderweg waren. Zon en regen wisselden nogal. Hier was het mooi en zonnig.

De camping bij Lourdes lag dicht bij het heiligdom waar we lopend naar toe konden, maar de regen had het zand/grindpad erg glad gemaakt. De lichtprocessie op het terrein van het heiligdom vanaf 21.00 uur 's avonds was zeer indrukwekkend. Het hele terrein vol met mensen met kaarsen en samen zingen.

De souveniers winkeltjes in de stad verkochten veel dezelfde spullen.

foto3Vanaf de camping genomen. 's Nachts had het veel geregend daarom is alles zo groen.

Onderweg naar Martres-Tolosane 

Na 2 overnachtingen in Lourdes naar een camping aan de Garonne, Martres-Tolosane.

Een mooie camping aan een bosrand en de Garonne vlakbij. Omdat het droog was weer een stuk gefietst in de omgeving. Ondanks dat het weer wisselend was hebben we toch veel plezier gehad van de fietsen.

Carcasonne was ons volgende reisdoel en de weg ernaartoe was goed te vinden. De camping die we uit de ACSI gids hadden uitgezocht lag buiten de stad Carcasonne nl Trebes. We kregen van iemand de tip om langs het canal du midi naar de stad te fietsen. Dat hebben we de volgende dag gedaan. Een mooie tocht met verschillende sluizen ivm het hoogte verschil van het water. Druk was het niet op het water met boten: nog te vroeg in het seizoen en het was koud op het water.

Via Albi, Carmaux naar Naucelle. Camping du Lac de Bonnefon uit de gids is aan te raden. Een mooi onderhouden camping aan een meer. Hier stonden we als enige gast en zijn 1 nacht gebleven. De volgende dag hebben we via de Col de la Fageole veel sneeuw onderweg gezien. De weg was goed te rijden. Maar 0,5 graden onderweg is toch wel koud.

foto4Sneeuw en even later prachtige gele brem op de bergen langs de weg.

Wat een tegenstelling op een dag.  

In Abrest vlak bij Vichy een mooie camping gevonden en met de fiets konden we makkelijk Vichy bezoeken. In Vichy een wandeling gemaakt door de oude stad en het park dat door Napoleon aangelegd is langs de Allier. Hall des Sources een mooi oud gebouw met waterbronnen waar je ook zelf water kon tappen.

Vanuit Vichy hebben we een flink stuk gereden richting Langres. Dit gebied heet het land van Langres en de 4 meren. De camping in Villegusien de Lac was niet bijzonder maar de omgeving prima geschikt om een fietstocht te maken. Het weer zat mee, de zon scheen en daarom toch de fiets gepakt en langs een kanaal met sluizen gefietst. Weer een mooi stukje natuur.

Onze vakantie zit er bijna op en we plannen nog een overnachting in Luxemburg bij Clervaux. Hier zijn we op een camping van een nederlandse eigenaar beland. 's Nachts heeft het nog behoorlijk geregend. De laatste dag via Maastricht en de A73 naar Beuningen.

We hebben een geweldige vakantie gehad. De zon hebben we niet veel gezien en de gemiddelde tempertuur was te koud. Buiten eten hebben we niet veel gedaan maar de camper heeft gelukkig de mogelijkheid om binnen comfortabel te zitten en de kachel aan te zetten.

De camper heeft ons overal gebracht zonder problemen, bedankt.

Bep en Stef Spaan

Meer foto's

Foto 5 - Rondreis Frankrijk - van koolzaad naar sneeuw Foto 6  - Rondreis Frankrijk - van koolzaad naar sneeuw


Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.