CamperToday homepage

Reisverhalen en ervaringen

Hieronder staat een Reisverhaal met één van de CamperToday VW buscampers.
Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.

Camperreis Eiffel-Moezel

Wanneer: 27 Oktober 2012 - 1 Week

Op zaterdag 27 oktober vertrokken we vroeg uit Norg, de auto vol spullen voor onszelf en ons hondje om een week met een hefdak T4 op reis te gaan.

Foto1Om 10.00 waren we bij CamperToday waar we hartelijk werden ontvangen met koffie en een uitgebreide uitleg kregen over de camper. Na het overpakken van alle spullen vertrokken we om 11.30 naar Monschau.

Het was prachtig weer, warm in de cabine, maar op de hoogvlakte boven Monschau zagen we dat er rijp lag op auto’s en bomen! En toen we uitstapten op de camperplaats aan de Biesweg besloten we dan ook om maar snel door te rijden naar camping Perlenau, met verwarmde toiletten en douches. Het was duidelijk naseizoen, er stonden maar een paar andere campers en caravans.

Na heen en terug gewandeld te zijn naar Monschau via de de rood-witte wandeling waarbij we het leuke plaatsje Monschau( in de schaduw en dus koud) en de ruine erboven (in de zon dus lekker warm) hebben bekeken was het bijna donker. Het vroor, maar de kachel hield de camper lekker warm.

Na het eten in het voor de laatste avond van het seizoen geopende campingrestaurantje moest de camper worden ingericht voor de nacht. Na enkele frustrerende pogingen lukte het toch om de bank in bed te veranderen. We begrijpen nu ook waarom het een kampeerbus heet! :)

Dankzij een extra slaapzak als dekbed hebben we toch goed geslapen, de volgende morgen werden we wakker op een witberijpte camping met ijsbloemen op onze ruiten. Net als vroeger thuis zeiden we vrolijk…..

Via Irrel - wandeling naar de Teufelsslucht , Trier – stadswandeling , Neumagen - overnachting op combi van jachthaven/camperplaats met “sani-ark” , Bullay - modderig, wandeling naar Marienburg en burg Arras ( in donker terug), Bürgen - mooi plekje bij restaurant Schaunemühle, naar Oberfell waar we met een wandeling naar burg Thurau op donderdag afscheid namen van de Moezel.

foto2We combineerden dus elke dag een stukje rijden met een lekkere wandeling en op de geplande overnachtingsplaatsjes was het heel rustig.

Dit was wel even anders toen we donderdagavond in Bad Neuenahr/Ahrweiler aankwamen! De camperplaats bij het Freibad stond stampvol akelig grote campers, de camping was ook vol, (gelukkig konden we voor de volgende dag wel reserveren), zodat we ons heil maar zochten op een gewone parkeerplaats aan de Ahr, met wel een openbaar toilet erbij. Deze avond moest de kachel op de accu werken, wat hij ook prima deed. (CamperToday opmerking: de standkachel werkt op diesel en ontsteekt op de accu)

Dat het zo druk was kwam mede doordat het een feestdag, Allerzielen, was. Het kerkhof waar we ’s-avonds langswandelden was dan ook feeëriek verlicht met op alle graven een kaarsje.

Vrijdagmiddag konden we na de Rotweinwanderung terecht op camping “Am Ahrtor”, met een prachtig sanitairgebouw, een feest om daar te douchen en af te wassen!

(www.camping-ahrweiler.de). De camping ligt vlak bij het oude stadscentrum.

Op zaterdag in de stromende regen weer terug naar CamperToday, alles uit- en overgeladen en de camper schoon en volgetankt weer ingeleverd. Prima locatie, zo dicht bij de snelweg en een tankstation met alle faciliteiten.

foto3We hebben een heel leuke week gehad, de camper werd ons steeds meer eigen en we kregen een aardige routine. Ik had, toen ik dit voorjaar boekte, er niet op gerekend dat het zo koud en zo vroeg donker zou zijn, wel een beetje dom natuurlijk. Hierdoor waren we meer gebonden aan overnachtingsplaatsen met stroom en toiletgebouwen, maar omdat het zo rustig was heeft ons dat niet echt gestoord.

We boften ook met het weer, wel koud, maar toch vier zonnige en twee sombere maar droge dagen, de regen viel snachts.

En ’s-avonds nog even lekker lezen of rummycubben bij een gezellig suizend kacheltje heeft ook zijn charme. Ook ons hondje heeft zich wel vermaakt, lekker mee wandelen en hele stukken in de rugzak. (CamperToday opmerking: honden mogen alleen mee in goed overleg met de huurders)

Erik en Masja, bedankt voor de prettige ontvangst, de koffie en dat de hond mee mocht.

Jan Willem en Hettie van Dijk


Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.