CamperToday homepage
T4 hefdak

Op naar Emst

Het is weer zover, een weekend met mooi weer en geen afspraken. We kunnen dus lekker weg! 

Dat komt mooi uit, want de extra T4 hefdak die we hebben aangeschaft kan dan meteen een test ondergaan. Zoals inmiddels gebruikelijk is, gaan we op zaterdagmiddag na sluitingstijd op pad. Deze keer gaat de reis naar Emst, een leuk Veluws dorpje nabij Epe.

Bij de minicamping die we hebben uitgezocht, Reina´s hoeve, heerst een gezellige sfeer. De toerplaatsen zijn op een knus afgezet veldje, met ook nog wat speelapparaten voor de kleintjes. Een camping waar jong en oud welkom zijn, en ook de hond mag mee.

We staan op een leuk plekje, en pakken meteen onze spullen uit om te gaan grillen met de Safari Chef. Heerlijk! Vlees en salade uit de koelkast van de camper gehaald, en smullen maar. Een fluitje van een cent, want deze bbq, grill- en bak combinatie werkt met een gasfles en is dus direct klaar voor gebruik. Na deze lekkere maaltijd en natuurlijk de afwas, verkennen we te voet de omgeving.

Ondanks dat het een echt fietsgebied is, is wandelen ook erg de moeite waard. De overheerlijke ijsjes waar iedereen het over heeft, zijn we niet tegen gekomen, maar wel een prachtig landschap, een mix van bos met hier en daar erg leuk gelegen boerderijen. Om jaloers op te worden!

Terug bij camping is het tijd voor een beetje ontspanning. Ontspannen is op deze camping geen probleem, het is lekker rustig, met hooguit wat gezellig gekeuvel van de mensen om ons heen. Iedereen lijkt te genieten van de rust en de stilte die er heerst, je voelt je er welkom. Als het begint te regenen wordt het al snel nog stiller op de camping; tijd om te gaan slapen.

Waar je normaal gesproken 's ochtends op tijd je biezen moet pakken, is dat bij deze camping helemaal niet het geval.
Je kunt hier oprecht onthaasten, de camping eigenaar Teun vindt het geen enkel probleem als we de camper gewoon nog even laten staan. Hij biedt ons koffie aan, wat we in eerste instantie afslaan, omdat we natuurlijk lekker uitgebreid hebben ontbeten met het daarbij behorende kopje koffie. Normaal gebruiken we altijd een fluitketel, maar nu de Alpina camping waterkoker getest, erg handig.
Omdat we gezellig aan de praat raken, besluiten we toch een bakje te doen... Met nog wat vaste campinggasten erbij hebben we een erg leuk gesprek.

Na een stukje rijden en een flinke bui kan de wandeling in De Dellen beginnen. Het weer is inmiddels helemaal goed, dus we genieten er met volle teugen van! Onderweg komen we nog Natuurkampeerterrein De Dellen (Geldersch Landschap) tegen midden in het bos, prachtig gelegen, weliswaar zonder voorzieningen, maar ach, wie heeft dat nodig met een camper? Deze camping gaan we zeker een keer aandoen bij een van onze volgende tripjes. De omgeving is het meer dan waard in ieder geval!

Met een lekkere pannenkoek sluiten we deze dag af alvorens we weer huiswaards gaan. Ondanks dat onze uitstapjes vaak erg kort zijn, geven ze je het gevoel alsof je dagen bent weggeweest. Lekker uitgerust en ontspannen!!

En de camper? Die heeft zich prima gedragen!