CamperToday homepage
T4 hefdak

Bijzondere natuur op Tenerife - Nov 2013

Over ons » Bijzondere natuur op Tenerife - Nov 2013

Weekje weg - wat gaat het worden?

De maand november zijn we gesloten, dus een mooi moment om er even tussenuit te gaan. Gezien de weersvoorspellingen in de week dat we weg willen, vrezen we dat het geen campertrip gaat worden. Na een geweldig najaar komt de regen en kou er dan toch echt aan. Helaas voor ons, want we hadden ons er wel een beetje op verheugt nog met onze camper weg te kunnen.

De gedachten om in Engeland en/of Schotland, of wat dichterbij huis in Duitsland of zelfs gewoon in Nederland te gaan 'camperen', zijn echt van de baan als er veel regen wordt voorspelt.

We zijn aan het dubben wat te doen, een ander moment misschien? Of toch maar naar het Zuiden? Omdat Erik ook nog een vaste baan heeft waar hij rekening mee moet houden, besluiten we om gewoon weg te gaan, en wordt het dus toch het Zuiden.
Na wat rondzoeken lijkt Tenerife (onderdeel van de Canarische eilanden) ons wel wat. We zijn er allebei nog nooit geweest, hebben er hooguit verhalen over gehoord, maar deze waren altijd wel enthousiast. Geen garantie natuurlijk, maar we moeten snel beslissen wilden we überhaupt nog weg kunnen die week. Er schijnt veel fraaie natuur te zijn, iets wat we erg belangrijk vinden. Een dag na het boeken van de vliegreis en het hotel zitten we al in het vliegtuig, last minute, alweer een nieuwtje voor ons!

Aangekomen op de gekozen bestemming                                                             

Oudste drakenbloedboom, naar schatting 400 jaar oud.

We komen 's avonds aan, en buiten de warmte die ons tegemoet komt, is het er al bijna donker. Het eerste wat opvalt is dat er erg veel bebouwing moet zijn, gezien alle verlichting die nu goed opvalt. Ook komen we meteen op een best nog drukke snelweg terecht. Misschien een beetje naïef, maar het was toch even een kleine teleurstelling, we hadden het ons wat idyllischer voorgesteld. Gelukkig blijkt het hotel op een leuke locatie te liggen (in Puerto de la cruz), en is een prima plek. Er is een sfeervol parkachtig plein met enkele leuke restaurantjes waar je prima kunt eten en waar het relatief rustig is.

Ook voor de natuurliefhebber

Door de week heen hebben we verschillende plekken bezocht, o.a. natuurlijk het Parque National del Teide, met de bekende vulkaan el Teide, welke een paar honderd jaar geleden voor het laatst actief is geweest. Het park is in ieder geval heel anders dan we tot nu toe gewend zijn, met rotsige en zandige stukken waar vetplanten groeien die je normaal bij het tuincentrum tegenkomt. Nou realiseer ik me dat menigeen al weleens op Tenerife of een soortgelijk vulkanisch eiland is geweest, maar voor ons was het in ieder geval best bijzonder. We gaan ook een keer met de lift naar boven, om de vulkaan van wat dichterbij te bekijken. De lift wordt volgestouwt met mensen, want ja, al is het november, de toeristen zijn nog steeds met grote aantallen aanwezig! Boven is het een stuk kouder. Daar waar het beneden nog boven de 20 graden was, is het hier een graad of 3, even wennen dus. Gelukkig hebben we dikke truien bij ons, maar met blote benen blijft het aan de frisse kant. Na dit koude maar mooie uitstapje besluiten we om rustig aan weer terug te gaan.    

Vulkaan de Teide in Parque National Del Teide.

Een ander fraai natuurgebied, wat een stuk rustiger is, en waar je wel kunt wandelen zonder veel mensen tegen te komen, is het Anaga Rural Park. Er zijn fraaie weelderig groene bossen met veel varens. Je vindt er zelfs paddenstoelen als je goed rondkijkt. Over de paden die verdiept liggen, groeien kromme bomen, wat een prachtig gezicht is! Het hele bos heeft een mystieke wat oerwoudachtige uitstraling, en het is echt genieten van de rust als je er rondwandelt.

De oudste Drakenbloedboom

Er zijn diverse plekken met bijzonderheden op het eiland te vinden, bijvoorbeeld Icod de los Vinos, waar de oudste Drakenbloedboom te zien is. Deze boom is ongeveer 400 jaar oud en kan wel 3000 jaar oud worden!

Naast nog wat andere leuke tripjes, zijn we ook een dagje naar het dierenpark in Puerto de la Cruz geweest, welke op steenworp afstand van ons hotel ligt. Je weet niet wat je ervan moet verwachten, maar het is een mooie, moderne dierentuin; Loro Parque. Er zijn zelfs pinguins in echte sneeuw te bewonderen, die als een soort theatervoorstelling aan je voorbij gaan, wel even wennen... Ook is er een unieke orka show te zien, die met veel watergespetter gepaard gaat. In het fraai aangelegde groene park zijn natuurlijk nog veel meer dieren te bewonderen. Een mooi pad tussen de boomtoppen door bijvoorbeeld, brengt ons langs allerlei tropische vogels, erg leuk!

Uitwaaien aan zee

Op de laatste dag doen we het rustig aan omdat de meeste natuurbestemmingen toch een stukje rijden zijn, en we wel een beetje uitgerust thuis willen komen. We zijn geen strandgangers, maar langs de zee kun je prima een mooie plek vinden. Het gaat erg tekeer, en de golven slaan prachtig tegen de rotsen aan, een schouwspel waar je je best even mee kunt vermaken.

Het was een wat andere vakantie dan we gewend zijn, maar we hebben het toch prima naar onze zin gehad. Of het voor herhaling vatbaar is....??